ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT

Belgium Building Designed To Increase Social Interaction

Belgium

Social interaction has been the main goal of a new mixed-use high-rise design in Antwerp, Belgium.


Designed by

C.F. Møller Architects and 

Brut Architecture and Urban Design, the 24-storey building has been created to compact the lack of common spaces usually found in high-rise towers.


The idea was to give people a reason to bump into each other and hang out informally.


The design proposes a large selection of apartments from small types suitable for student co-housing to larger family designed homes, all clustered together and grouped into vertical mini-communities.


Residents can share an inner courtyard and there is also a communal dining area if you don't want to eat alone in your apartment.


The 15,000 square metre complex comprises 116 homes, shops, offices and collective spaces and offers 5,000 square metres of balconies, glass winter gardens and extra living.


The building also features a bike-repair facility, a roof terrace and on the top floors, a triple-height indoor garden.


The building is due to be completed in 2017.


ADVERTISEMENT
TOP STORIES
CONTRIBUTE TO THE CONVERSATION
Show Comments
advertise with us
The Urban Developer is Australia’s largest, most engaged and fastest growing community of property developers and urban development professionals. Connect your business with business and reach out to our partnerships team today.
Article originally posted at: https://https://theurbandeveloper.com/articles/belgium-building-designed-to-increase-social-interaction